Lähtölaukaus Lähiruokaviikkoon


Nyt se alkaa, Lähiruokaviikko. Teemaviikkoa varten on suunniteltu, hankittu materiaalia, kontaktoitu eri lähiruokaan liittyviä tahoja ja kannustettu heitä mukaan. Hanke on heittänyt haasteita erilaisille tahoille: kauppoja on kannustettu ottamaan enemmän lähituotteita valikoimiin ja tuomaan lähiruokaa esille markkinoinnissa, ravintoloita on pyydetty tuomaan ruokalistalla esiin lähiruoan, kuntien ruokahuollolle on annettu kolmen päivän ruokalista ja tuottajalista käyttöön sekä olemme haastaneet kuluttajia pärjäämään paikallisilla elintarvikkeilla viikon ajan. Tämä viimeisin on herättänyt paljon kysymyksiä. Ai ettei saa syödä muuta kuin paikallisia tuotteita? Voiko niistä saada aikaiseksi muka viikon ruokalistan? Toki haasteessa saa käyttää maalaisjärkeä, ihan kaikkia raaka-aineita ja elintarvikkeita ei Kainuusta saa ja ideana onkin, että ateriat rakennetaan pääraaka-aineilta tai muiden tuotteiden lisäksi kainuulaisista tuotteista. Mikäli asiaan vähän paneutuu, huomaa, että kainuulaisia tuotteita on melkoinen kauttaus myös kauppojen hyllyllä. Eikä kannata unohtaa, että metsän antimet, sienet ja marjat, ovat sitä todellista lähiruokaa! Haasteessa luovuus ja hyvät ruokaideat halutaan tuoda esiin, ja siksi toivommekin haasteen vastaanottaneilta kommentteja viikon ”suorituksesta” tänne blogiin ja Facebook-sivullemme Kainuulainen Lähiruoka.

Eri tahot ovat vaihtelevasti, mutta kiitettävästi ympäri Kainuuta ottaneet osaa viikkoon. Mukana on Kuhmon julkinen ruokahuolto, Sotkamon julkinen ruokahuolto, Puolangan julkinen ruokahuolto, Vaalan julkinen ruokahuolto sekä Kainuun keskussairaalan keittiö. Kaupoista: S-marketit (13 kpl), Prisma Kajaani, Kajaanin Maxi-Makasiini, K-supermarket Sotkamo, K-market Herkkukirsikka Suomussalmi, Citymarket Kajaani sekä ravintolat: Ravintola Torero, Ravintola Sirius, Ravintola Fors, Lounaspaikka Linnansali, Lounasravintola Neljä Kaesaa, Herkku-Sepät Oy sekä Ravintola Kisälli.

Hanke teetätti Lähiruokaviikkoa varten kolme erilaista julistetta sekä pöytästandeja mukana olevien tahojen käyttöön. Ilolla niitä eteenpäin toimitettiin, sillä kuten listasta huomaa, teemaviikko näkyy lähes kaikissa Kainuun kunnissa.

Lähiruokaviikko tapahtumineen huipentuu lauantaina 17.9. Teatteria & Lähiruokaa -iltaan. Klo 17.00 saadaan ravintola Torerossa nauttia lähiruokapäivällistä, jonka jälkeen seurataan Kajaanin kaupunginteatterissa klo 19.00 Matti ja Piru -ensi-iltaa. Pakettia (43 €) sekä yksittäin päivällistä myy S-ryhmän myyntipalvelu ma-pe klo 9-15, p.08-6150212, sales.kajaani@sokoshotels.fi.

Mikäli olet edelleen halukas ottamaan yksilöhaasteen vastaan, ja kokoat viikon ateriasi lähiraaka-aineista, ilmoita tietosi: sanna.kankaanranta@proagria.fi ja kerro haasteen onnistumisista ja haasteista täällä blogissa sekä Facebook-sivuillamme! 

Maukasta ja aurinkoista Lähiruokaviikkoa kaikille!!

Kirjoittaja:
Anna-Kaija Kaikkonen
Suunnittelija, Kainuulainen Lähiruoka-hankkeen hankeavustaja

 

Jätä kommentti